2 ноември 2010 г.

na-lafche: Българите празнуват неработен ден

Вчера, 1 ноември, гражданите от село Непразненци отпразнуваха третия пореден неработен ден с пищни трапези и съчетание между спирт и вода, предаде нашия репортер СуперБранко Кобилич. За доброто настроение на хората се грижеше певец-ром от съседно село със музикален акомпанимент представляващ касетофон Шарп от 85-та и беквокали немските овчарки на местния пастир.
На отговор на изключително оригиналния и никога не задаван досега въпрос на нашия журналист "Кои са будителите в днешно време" , бай Иван отговори " Истинските будители са петлите! Който от тех не се е събудил, значи е умрел в съня си!" каза той сред одобрителните кимания с глава на съселяните си.
След като единствения завършил основно образование в селото, Иконом Келешев, разясни на останалите какво всъщност празнуваме на 1-ви ноември селяните решиха да излязат с обща декларация:
"Искаме за всеки един от народните будителите( около 300 на брой ) да се направи отделен празник и в негова чест в този ден да не се работи" Очаква се другата седмица парламента да разгледа това предложение.

0 коментара:

Публикуване на коментар